Jógakaland
máj
31
DM Gyereknap 10:00-18:0

5+5 érv szülőktől a könyv és a kártya mellett

Az elmúlt egy évben rengeteg gyerkőccel és szüleikkel osztottuk meg a Jógakaland világát és küldetését. A mesekönyv és a kártyajáték a megjelenésük óta egyre nagyobb sikernek örvend a tudatos szülők körében, akik szeretnék játékos módon fejleszteni gyermekeiket. Bíztunk ebben már az ötlet megszületésekor is, de hatalmas öröm ezt látni, hiszen így biztosak vagyunk benne, hogy az út, amin haladunk az jó irány.

Kíváncsiak voltunk, hogy a szülőknek, akik otthon használni kezdték a könyvet vagy a kártyajátékot, mik a tapasztaltaik, miben látják a gyerekek fejlődését, és hogy vélekednek a játékos jógázásról. Őket kérdeztük, hogy miért és hogyan szerették meg a játékainkat.


Soul Flow Mama is kipróbálta kisfiával mesekönyvünket

ERDEI JÓGAKALAND MESEKÖNYV

1. A mesét átélve a gyerekek igazi hősökké válnak

Az erdei történetben a gyerekek a bajba jutott erdei állatok megmentésére indulnak, miután elmosta a lakhelyüket az esőzés. Nagy bátorságra és akaraterőre van szükség, hogy az erdőn mindannyian átjussanak, nem is beszélve az akadályok legyőzéséhez szükséges kreativitásról, önzetlenségről és figyelmességről. Ezeknek a tulajdonságoknak az erősítését és mélyre ültetését imádja minden szülő, hiszen a gyermek kamaszkorában és felnőtt létében is nagy segítséget nyújtanak majd ezek a stabil alapok.

2. Úgy fejleszthetjük őket, hogy közben észre sem veszik

Tudjuk, hogy kevés olyan dolog ijesztőbb annál, ami ?kötelező? és a ?Te érdekedben szükséges?. Tudják ezt a szülők is, ezért minden trükköt és cselt bevetnek azért, hogy a fejlesztő foglalkozásokat a gyerkőcöknek minél élvezetesebbé tegyék. Sok anyuka számolt be arról, hogy a már kisiskolás korban megjelenő hanyagtartást a mesekönyvünk segítségével is javítják otthon. A gyereknyelvre lefordított fejlesztő játék pedig egyből izgalmasabb, mint egy szimpla tornagyakorlat.

3. A mozdulatsorok könnyen követhetőek, pedig eddig még sosem jógáztam

Sokak félelme volt, hogy ha szülőként még nem próbálták sosem a jógát, akkor hogyan tudják ezt a gyerekeiknek mégis átadni. Nos, az Erdei jógakaland mesekönyvet kifejezetten azzal a céllal alkottuk meg, hogy a mozgásformával most találkozók is le tudják követni a leírás alapján a mozdulatsorokat. A rengeteg visszajelzés pedig azt mutatja, hogy ez sikerült!

4. A család minden tagjának megvan már a kedvenc szereplője

Pont olyan sokszínűek lettek a mese szereplői, mint a család tagjai J Kisebbek és kicsit nagyobbak, de még a szülők is megtalálják a számukra legkedvesebb figurát, akinek aztán mókás a bőrébe bújni egy-egy jógapóz erejéig. Röpcsi bagoly, aki nem szeret repülni, Hamuka, a nagyotmondó borz vagy Durmi maci a segítőkész medve biztos nálatok is megfordultak már.

5. Játék, mozgás és családi együtt töltött idő egy csapásra

Szerencsére a szülők nagyon nyitottak a gyerekekkel együtt végzett mozgásra. Ezt a Jógakalandos jógázásokon is tapasztaltuk, amikor az apukák és anyukák a gyerekek kérésére (vagy sokszor a saját örömükre) beálltak jógázni. Igazi családi kalanddá válik így az együtt töltött idő, miközben mindenki feltöltődik testileg és lelkileg egyaránt.



JÓGÁS KÁRTYAJÁTÉK

1. Bárhol-bármikor segítség, ha le szeretnéd foglalni a gyerkőcöt

A várakozással eltöltött idő bizony sokszor próbára teszi a gyerekek (és szülők) türelmét. A Jógakaland kártyajátékunk 15 pár kártyából áll és egy kis vászontasakban kapott helyet. A kis kompakt játékot csak bedobjátok a táskátokba és ha úgy adódik, hogy valahol el kell ütni az időt, csak előkapjátok és játszotok egy kört.

2. 2in 1 játék

Egy paklival egyszerre két játék is lesz Nálatok: a kártyajátékot memóriakártyaként és jógakártyaként is használhatjátok. Ha nincs lehetőségetek arra, hogy felvegyétek a lapokon lévő pózokat, akkor tornásztassátok csak az agyatokat, az ászana nevek úgy is rögzülni fognak. Ha azonban kedvet kaptok, lehettek egyből macskabaglyok vagy táncoló flamingók is.

3. Megtanulnak 15 különböző jógapózt

A 30 kártyalapon 15 ászana kapott helyet, ezek mindegyikének fantázianeve van, ami megmozgatja a gyerekek kíváncsiságát. A különböző színű lapokhoz már a legkisebbek is hozzá tudják párosítani a jógapózt, így később könnyebben felidézik azt. Minden póz jótékony testi-lelki hatással bír, amiket a gyerekek szívesen gyakorolnak.

4. Szuper kiegészítője a mesekönyvnek

Mivel a mesével már közel kerülnek a gyerekek a jógához, szívesen kipróbálnak újabb és újabb pózokat is. Miért ne használnátok ezt ki?  Akár a meséléssel együtt töltött időt is kiegészíthetitek kártyázással, hogy még tovább jussatok Jógaországban. A két játék együtt verhetetlen egy esős nyári napon.

5. Kihívás és egy kis verseny, de csak szelíden

Bár nem cél legyőzni a másikat, azért motiváló a gyerekeknek, hogy több párt fordítsanak fel, mint a többi játékostárs. De a párok száma sem minden! Szívesen tanulják egymástól azt is, hogyan lehet minél ügyesebben a kártyán lévő pózt felvenni. Persze ilyenkor szülők Ti sem menekültök, a gyerkőc kritikus szemmel nézi majd a Ti jógapózotokat :)

Ha szeretnétek Ti is kipróbálni az Erdei jógakaland mesekönyvet és a kártyajátékot, nézzetek szét a webshopunkban vagy keressetek minket a következő vásáron, amit az eseménynaptárban mindig megtaláltok. Sőt, most még csomagban, egy szuper strapabíró vászontáskával is megtaláljátok, ami csak arra vár, hogy megtöltsétek kalandokkal.

Copyright © JÓGAKALAND 2017 - Minden jog fenntartva.
Minden tartalom akár csak részbeni felhasználása, kizárólag csak a JÓGAKALAND előzetes jóváhagyásával lehetséges.


X