Jógakaland
máj
31
DM Gyereknap 10:00-18:0

Érdemes tudni a gyerekjógáról

A jóga segít a testi-lelki harmónia megtalálásában. Egyszerre fejleszti, nyugtatja a gyereket, ami miatt pedig az utóbbi időben még inkább népszerű mozgásforma lett, nem más, mint a gyógyító hatása: babakorból visszamaradt mozgásokat, vagy az akkor fontos mozgások kimaradását egyaránt kiküszöbölhetjük a jógával, nem is beszélve a megelőzés céljából végzett gyakorlatokról.

Akár már két éves kortól!

Minden korban megtalálhatjuk azt a módot, amikor már a gyereket rábírhatjuk a gyakorlatok végzésére, csak a megfelelő eszközökkel kell hozzá közelednünk, a saját életkorának megfelelően. Sokszor gondolják azt a szülők, hogy el sem tudják képzelni, hogyan jógáznak a gyerekek, hiszen alig tudnak a fenekükön megülni egyhelyben. Nem is kell, nem az a cél. A cél a mozgás! Ezért bíztatunk minden szülőt, nagyszülőt, rokont és barátot, hogy a környezetükben élő gyerkőcökkel ismertessék meg ezt a különleges, kalandos világot. Saját tapasztalataink  alapján azt vettük észre, hogy már a két éves gyerkőcök is megtalálják benne az örömüket:)


Mesével minden lehetséges

A felnőtt és gyermek jóga között csak annyi a különbség, hogy a gyerek felé játékosan közelítünk. Mondunk egy mesét, amelyet a gyerekekkel eljátszunk a jógagyakorlatok segítségével. Mire a mese véget ér, a gyermek minden porcikája át lesz mozgatva szakszerűen, anélkül, hogy a gyerek felfogta volna azt, hogy ő most ősi jógagyakorlatokat végzett. Az egész egy nagy játék. 

Amint a saját nyelvükön vonjuk be a jógázásba a gyerekeket, elképesztően nyitottak lesznek! Ők ilyenkor még hatalmas fantázia világgal rendelkeznek, így amikor például elmeséljük nekik az " Erdei jógakaland " mesekönyvet, egyből elképzelik magukat Jógaországban, ahol nagy átéléssel oldják meg a különböző feladatokat, vagyis a jógapózokat. Szeretnek az állatok bőrébe is bújni, ami egyúttal mókás is, másrészt pedig úgy vannak azok a mozdulatok is felépítve a mesében, hogy jótékony hatásai is legyenek. A gyerekjógán nincs versenyzés. Középpontban az érzelmi intelligencia fejlesztése, a mozgásfejlesztés és a szeretetteljes légkör áll. Próbáld ki gyermekeddel jógás mesekönyvünket és kártyajátékunkat. Ezek segítségével a kicsik megismerhetik a jógázás alapjait, és annak jótékony, test-lelki hatásait. Meglátod, nagyon mókás lesz, ahogy együtt megtanuljátok az egyes jógapózokat, amikhez természetesen adunk segítséget a mesekönyvben és a kártyajátékban is. Az eddigi szülői visszajelzések alapján a gyerekek nagyon lelkesen ismerkednek ezzel a világgal, megtalálják a kedvenc pózaikat, és örömmel, na meg persze büszkén mutogatják, hogy ők bizony már jógáznak részletes leírást találsz mindkettőről!

Láttátok már Húsvéti ajándékunkat a gyerekeknek?:) Itt megtaláljátok!

A gyerekjóga jótékony hatásai

A jóga legfontosabb testi és lelki szintű hatásait összeírtuk Nektek, ez persze csak néhány, a jóga számos jótékony tulajdonság közül.

Testi szinten a gyermekjóga segít: 

  • a helyes testtartás kialakításában
  • védeni a gerincet
  • kezelni a lúdtalpat
  • idegrendszeri éretlenség fejlesztésében (figyelemzavar, magatartás zavar, érzékelő központ fejlesztés, egyensúly fejlesztés, jobb és bal agyfélteke kommunikációja)

Lelki szinten:

  • fejleszti az érzelmi intelligenciát
  • segít az érzelmek megélésében, kezelésében, irányításában, kifejezésében
  • az önbizalom növeli
  • kiegyensúlyozottá válik a gyerkőc
  • segít a helyes önértékelés kialakulásában
  • a szorongást, feszültséget oldja

Jógázzatok velünk!

Gyerekjóga workshopjainkon az " Erdei jógakaland " mesekönyvünk történetébe vonjuk be a gyerekeket és egy varázslatos utazásra invitáljuk őket. Ezeken az alkalmakon mindig képzett jógaoktatók tartják a jógaórát. Ők tapasztalt oktatók, figyelnek a mozdulatok helyes kivitelezésére és ha van rá igény válaszolnak a szülők kérdéseire. 

Az eseményekről weboldalunkon az Eseménynaptárban, és Facebook oldalunkon találsz pontos információkat, de szívesen fogadjuk a különböző meghívásokat is óvódákba, alsó tagozatos osztályokba, művelődési házakba, céges rendezvényekre, és bárhova, ahol szívesen fogadják az Erdei jógakaland történetét! Reméljük hamarosan találkozunk. Kalandra fel!

Copyright © JÓGAKALAND 2017 - Minden jog fenntartva.
Minden tartalom akár csak részbeni felhasználása, kizárólag csak a JÓGAKALAND előzetes jóváhagyásával lehetséges.


X