Jógakaland
máj
31
DM Gyereknap 10:00-18:0

Használd kártyajátékunkat hatféleképpen:)

A jógakalandos kártyánk az egyik legkedveltebb játékunk az Anyukák, gyerekek és még a pedagógusok, jógaoktatók körében is! Hogy miért? Azon kívül, hogy látványosak a grafikái, és nagyon színes is, sokféleképpen lehet vele játszani, és sokrétűen lehet használni otthon, de még a tanórákon is! 

Ha már megvan Nektek ez a játékunk, nagyon hasznos lesz ez a cikk, hiszen új ötleteket kaptok a felhasználására, ha pedig még nincs, most tuti kedvet kaptok hozzá! 



1, Párosítás!

Alapvetően ez a kártyajáték egy párosítós játék, szóval mind a 30 lapot ki kell teríteni, és meg kell találni az összetartozó párokat, összesen egyébként 15 párról van szó. Amitől különleges ez a pakli, hogy itt az egyes kártyalapok segítenek közben a gyerekeknek elsajátítani 15 vidám jógapózt. Csak meg kell találni a párokat és már el is lehet végezni a lapokon látható feladatokat. Például a Szélkakast, a Flamingót, a Bébielefántot, a Kerge pókot, vagy éppen a Tavaszi turmixot:) Ezt lehet egyedül, vagy akár párosan is játszani.

Fontos, hogy mind a 15 jógapózhoz találtok egy leírást a weboldalunkon, hogy biztonságosan el tudjátok végezni, és persze azt is leírtuk, melyik milyen hatással van a gyermekre! Ezt a linket a leírásokkal akkor látjátok meg, miután megvásároltátok a kártyát.



2, Memória

Ha csak az agyatokat tornáztatnátok meg, használjátok ki a memóriakártya funkciót! Csak fordítsátok lefelé a lapokat, és egyesével fordítsátok fel, egészen addig, amíg nem találjátok meg a párokat. Párosítani tudtok az azonos színek, a lapok tetején található kis piktogramok és persze a grafikák alapján. Ezt is lehet játszani egyedül és többen is!

Nézd meg hogyan működik ebben a videóban!



 
3, " Ki vagyok én? " 

További ötlet, amit a jógaoktatóm talált ki, és a gyerekek imádják ezt játszani az óráján, hogy egy gumipánttal a fejre erősítünk egy lapot, amit a gyerkőc kihúzott a pakliból. Ezt Ő nem nézheti meg, csak a többiek látják. Akinek a fején van a lap, annak ki kell találnia, hogy melyik kártyát húzta, így kérdéseket tesz fel a többieknek, mintha barkochbázna, de a lényeg az, hogy minél kesebb kérdésből jöjjön rá a megoldásra! Ha megvan, ilyenkor is el lehet végezni az adott mozdulatot! Persze ezt akkor érdemes játszani, ha már valamennyire ismeritek a kártya lapjait:) Ezt otthon is kipróbálhatjátok!



4, Hideg-meleg

Az én kisfiam imádja a klasszikus " hideg-meleg " játékot, ezért belekombináltam a kártyánkat. Szétválogattam a párokat, különvettem azokat a lapokat, amiken a jógapózok vannak, és elrejettem mind a 15 darabot a lakás kölönböző pontjain. Ezután elkezdtük a játékot, az " arra hideg, ott már langyosabb, egyre melegebb, végül tűzforró " instrukciókkal, és amikor megtalált egyet, akkor meg is csinálta a lapon látható mozdulatot. Pesze nem mindig van kedve és türelme 4 évesen megtalálni az összeset, de ez is mókás tud lenni, mert van, hogy napokkal később bukkan rá, teljesen véletlenül, és akkor is nagyon örül neki:)

5, Pedagógusoknak

Pedagógusok szeretik úgy használni a csoportjukban vagy osztályukban a kártyáinkat, hogy sokszor ez a jutalom, a piros pont. Vagyis, ha jól teljesített egy feladatot a gyermek, húzhat egyet a pakliból, de a rajta látható feladatot végül mindenki elvégzi! Kisiskolás tanár néniknek arra is nagyon jó lehet ez a kártyajáték, hogy átmozgassa a hosszabb ülés után, vagy éppen egy dolgozat előtt a gyerekeket. Lehet például úgy befejezni, vagy éppen kezdeni egy órát, hogy a névsorban szereplő első 15 gyerek ( máskor a többi 15 gyerek ) húz egy-egy lapot, amit mindenkinek meg kell csinálnia. Így garantáltan felfrissülnek, vagy éppen lazul a feszültség egy dolgozat előtt!

6, A szoborjáték

Ha torna óra van, vagy az udvaron vannak, szóval a lényeg, hogy legyen elég tér, akkor ez is mókás játék. A szoborjáték előtt húzzon mindenki egyet a pakliból, nézze meg a lapot, majd tegyek vissza. Elindul az össze-vissza futás, majd tapsra hirtelen mindenki megdermed és felveszi azt a jógapózt, amit húzott, amit aztán mint egy szobor, szépen kitart! Ezt annyiszor lehet megismételni, amíg meg nem unják:)

Ha Nektek is van ötletetek, örömmel fogadjuk, kíváncsiak vagyunk, Ti mit találtok ki!
A kártyajátékunkat itt találjátok:)



Copyright © JÓGAKALAND 2017 - Minden jog fenntartva.
Minden tartalom akár csak részbeni felhasználása, kizárólag csak a JÓGAKALAND előzetes jóváhagyásával lehetséges.


X