Jógakaland
máj
31
DM Gyereknap 10:00-18:0

Megmozgatja a lelket és a gyerkőcöt!

" Amikor a helyes beszédlégzést gyakoroljuk logopédián a gyerekekkel, mindig megfogadom, hogy igenis keresek olyan eszközöket, melyek játékos formában, hatékonyan segítik a helyes beszédlégzés alakulását.
Ilyenkor persze mindig eszembe jut a jóga, mert tudjuk, hogy a jóga kiváló lehetőséget biztosít ahhoz, hogy gyermekeink megtanulják a helyes légzést, illetve koordinált mozgásuk megfelelően fejlődjön.
Nemrég megismertem meg egy könyvet: Erdei jógakaland a címe. "Simán el tudnám képzelni bármelyik iskolai tanóra anyagát ezzel a módszerrel feldolgozva: egy mese, benne a gyerekek is szereplők, és sokféle mozgásos feladat várja őket az óra végéig.

Ez a mesekönyv ugyanis sokkal több, mint egy izgalmas történet leírása, hiszen a gyerekek is aktív szereplőkké válnak a meseolvasás során.

Biztos vagyok benne, hogy bármelyik örökmozgó gyerkőc is végighallgatja a történetet, hiszen a mesélés során aktív, mozgásos feladatokat kap, melyet örömmel végez.

  • Melyik gyerek nem szeretné megmenteni a kis erdei állatokat?
  • Melyik gyerkőc ne lenne szívesen egy híd, melyen egy rémült kisegér átjuthat a kiáradt patakon?
  • És mit gondolsz, át merne kúszni egy sötét alagúton? Ha ezzel segít a kis állatoknak, akkor biztosan!

Miközben ezeket a kalandokat átéli, olyan mozgássorokat végez, melyeknek célja, hogy  a központi idegrendszerben, új kapcsolatok alakuljanak ki az egyes idegpályák között. Ezek a kapcsolatok akkor épülhetnek ki megfelelően, ha minden nap megerősítjük őket. Ezért nagyon fontos, hogy hogy mesén keresztül szóljunk a gyerekekhez, hiszen a mese az az eszköz, amely képes nap mint nap elvarázsolni a gyermekeket.

A könyv használatához rengeteg segítséget kapunk a Jógakaland videók oldalán!

A könyv mellé érdemes beszerezni a jógakártyákat is, mellyel sokféleképpen játszhattok. Egy-egy esős napon, amikor kevesebbet lehet a szabadban mozogni, kiváló eszköz lehet ahhoz, hogy átmozgassa a családot! De vihetitek magatokkal az erdei kirándulásra is, és a tisztáson leterített pléden igazán autentikus környezetben játszhattok egy partit!

Nézzük, milyen hatással lehet a gyerekjóga a gyermekedre!

A gyerekjóga során fejlődik

  • gyermeked testtudata, mely nagyon fontos lesz az írás-olvasás tanulása során
  • fejlődik az egyensúlyézéke, ez pedig a figyelmére hat pozitívan
  • a helyes légzés kialakulása, mely a tiszta, érthető beszéd egyik alapja
  • az állóképesség, így gyermeked kitartóbbá válik
  • a gyerkőc érzelmi intelligenciája, hiszen a gyerekjóga egyik eszköze a pozitív hangulatú mese " 
A Gyereketető teljes tartalmát itt találod!


Copyright © JÓGAKALAND 2017 - Minden jog fenntartva.
Minden tartalom akár csak részbeni felhasználása, kizárólag csak a JÓGAKALAND előzetes jóváhagyásával lehetséges.


X