Jógakaland
máj
31
DM Gyereknap 10:00-18:0

Töltsd le animált jógás mesekönyvünket!

A BOOKR Kids egy magyar találmány, egy olyan applikáció amin belül több mint 210 klasszikus és modern mesekönyvet találtok, de nem akárhogy! Ezek a mesék különleges keverékei a digitális könyveknek és a képességfejlesztő játékoknak. A történeteket pedig ismert színészek hangjai keltik életre, így azok hangoskönyvként is élvezhetők. A mi mesénkhez például Szabó Máté hangja passzolt a legjobban:)



Az újdonságok között találjátok az applikációban  az Erdei jógakaland mesekönyvünket, ami ilyen formában még nagyobb élmény a gyerekek számára! A kezdetektől fogva tudtuk, hogy szeretnénk majd együtt dolgozni a BOOKR Kisd csapatával, hiszen nagyon szeretjük az újító, gyermekbarát szellemiségüket, ráadásul a jógás mesekönyvünk mozdulatsorait így talán még könnyebben meg tudják tanulni a kicsik. Az egész mesekönyvet aminálták ugyanis, vagyis a mozdulatok még élethűebbek, az erdei állat karaktereink pedig még cukibbak:) 

Ezen a linken eléred közvetlenül mesekönyvünket, és akkor is bele tudsz lapozni, ha nem fizettél még elő!

Az applikációt simán le tudjátok tölteni BOOKR Kids néven, több mesét ingyen meg is tudtok nézni, hogy lássátok egyáltalán hogyan működik az egész. Ha minden meséhez szeretnétek majd hozzáférést, az Erdei jógakalndhoz is, akkor elő tudtok fizetni 1 hónapos, 3 hónapos és 12 hónapos olvasójegyre, így magatokkal tudtok vinni bármikor, bárhová egy egész kis könyvtárat! Utazásokra is szuper ötlet, vagy családi programnak. A mesék offline is elérhetőek, vagyis nem kell hozzá internet, ha egyszer már letöltötted, így legyen szó repülésről vagy autózásról, a történetek továbbra is olvashatóak maradnak.

További érdekességek a BOOKR Kids-ről!

A Szegedi Tudományegyetem Művészettel az Oktatásért Kutatócsoportjában folytatott empirikus kutatások azt bizonyították, hogy a BOOKR Kids interaktív könyveinek új nyelvi, képi, kommunikációs, performatív minőségei a befogadói figyelmet hosszú távon fenn tudják tartani, és eredménnyel vonhatók be a nevelés, az oktatás és az önművelés folyamatába. A vizsgálatok óvodás, normál képességű és hallássérült alsó tagozatos gyermekekre, valamint a meséket közvetítő pedagógusokra is kiterjedtek ? rájuk nézve igaz tehát az eredmény.

Minden mese gazdagon animált, kikapcsolható hangos felolvasás tartozik hozzájuk, valamint olyan képességfejlesztő játékok, amelyek támogatják a szövegértést, a helyesejtés-tanulást és a helyesírást is. Így teljesen új köntösben jelennek meg olyan klasszikus és modern művek, mint a Vuk, a Vackor, a Janikovszky-mesék vagy A kiskakas gyémánt félkrajcára.

Ezek az interaktív könyvek az ún. ?célzott? és ?hagyományos? olvasói részvételt is megkívánó típusba tartoznak, ezért alkalmasak annak az olvasási és mesehallgatási tradíciónak a megőrzésére, melynek lényege az elmélyült olvasás és a mese érzékeny átélése. A mesehallgatás, majd a meseolvasás, amelyeknek megalapozásához a BOOKR Kids-mesék hozzájárulnak, az alkotók szerint fontos módszerei a hang-betű kapcsolat felismerésének, az olvasási technika fejlesztésének, valamint a helyesírás kialakulásának.

A készítők szerint céljuk, hogy a kisgyerekek ne szakadjanak el a klasszikusnak számító történetmeséléstől és az olvasástól, hanem a digitális térben, az ő terepükön ismerkedjenek meg a mesék világával.

Forrás: hvg.hu

Copyright © JÓGAKALAND 2017 - Minden jog fenntartva.
Minden tartalom akár csak részbeni felhasználása, kizárólag csak a JÓGAKALAND előzetes jóváhagyásával lehetséges.


X