Jógakaland
máj
31
DM Gyereknap 10:00-18:0

A Jógakalandról


A Jógakaland a tudatos szülők csodaeszköze, hiszen játékai tele vannak szeretettel, egészséggel, vidámsággal és mókával! Családi csapatunk most már több mint két éve foglalkozik azzal, hogy a gyerekek minél hamarabb megismerjék a jógázás örömteli, fejlesztő, stresszoldó hatásait, miközben izgalmas kalandokat élnek át a meséinken keresztül.

Az Anyuka, aki kalanddá varázsolja a jógázást!

Bánhidi Dóra akkor találkozott először a gyerekjóga fogalmával, amikor állapotos volt a kisfiával. Mivel már több éve jógázott, így saját magán tapasztalta meg, hogy ez a mozgásforma milyen pozitív hatással lehet az életére.

" Javult a koncentrációs képességem, kitartóbb és magabiztosabb lettem, és minden egyes gyakorlás megnyugtatott, hiszen sok feszültség feloldódott közben. Arra gondoltam, hogy milyen jó lenne, ha a gyermekem már minél hamarabb megismerkedne a jógázással, és annak jótékony hatásaival, hiszen minél kisebb, annál fogékonyabb mindenre. Ez az ötlet nagyon tetszett az író és terapeuta páromnak, Salinger Richárdnak is, így együtt létrehoztuk a Jógakaland világát, ami ez Erdei jógakaland mesekönyvvel indult 2017-ben. "

A gyerekjóga egy játékos világ

Dóri a mai napig imád játszani, ezért a gyerekjóga világa is közel áll hozzá. " Amikor jobban utánanéztem a gyerekjógának, megtudtam, hogy egy ilyen óra teljesen más, mint a felnőtt verzió. Sok játékkal, mesével és utánzással vonják be a gyerekeket a gyakorlatokba, így az alapokat már el lehet kezdeni tanítani akár bölcsiseknek is, és ahogy haladnak előre a korban, egyre több mindent lehet mutatni nekik. Sokszor gondolják azt a szülők, hogy el sem tudják képzelni, hogyan jógáznak a gyerekek, hiszen alig tudnak a fenekükön megülni egyhelyben. Nem is kell, nem az a cél. A cél a mozgás, amit imádnak! "

A Jógakaland családi kaland

" Anyukaként tudom, mennyire fontos a családi egység és jelenlét, ezért mi a jógakalanddal nem gyerekjóga órákat tartunk különböző helyeken, ahol a szülők rábízzák az oktatóra a gyerekeket, hanem a családi életbe szeretnénk szórakozást és minőségi időtöltést csempészni.

Vannak mesekönyveink, társasjátékaink és kártyajátékunk, amiket szakképzett gyerekjóga oktatókkal és fejlesztőkkel ( Csíki Mariann, Csák- Iványi Réka ) közösen találtunk ki, de mindezt úgy, hogy otthon is könnyen végig tudjon mindenki menni a feladatokon, semmilyen előzetes tapasztalat nem szükséges hozzájuk, nem lehet kifogás a hiánya:)

Szóval, ha valaki kinyitja a mesekönyvünket, vagy elkezd játszani a társasjátékunkkal, akkor egy teljesen új világba csöppen, ahol sok kaland és izgalom vár rá, amiken úgy tud végighaladni, hogy közben elvégzi az adott mozgásos feladatokat, amiknek persze mindegyiknek megvan a maga fejlesztő és jótékony hatása. A mozgás szeretete mellett, Így minél több pozitív energiával, önbizalommal, és sikerélménnyel inspiráljuk a legkisebb jógikat fejlődésük útján:) "

A gyerekek imádják, a szülők értékelik

" Nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk szülőktől, akik kipróbálták már valamelyik játékunkat. A beszámolóik szerint a jógakaland segített például a gyerekek érzelmi kitöréseinek a kezelésében, a koncentráció javításában, tanulásban, stresszoldásban, ovis beszoktatás alatt, kistesó érkezésénél, gyógypedagógiai kezelések kiegészítésében, de talán az volt a legcukibb, amikor olyan képeket kaptunk, ahol apukák, vagy nagymamák jógáztak a gyerekekkel!

A kisfiammal, Árminnal én is jógázok már, főleg a mesekönyvből és kártyajátékból, és legtöbbször ő kéri, hogy vegyük elő valamelyiket. Elképesztően megható és felemelő érzés, amikor Ő veti fel, hogy csináljuk végig a gyakorlatokat, látom, hogy közben vidám, önfeledt és boldog. "Dóri, Árminnal:)

 

Copyright © JÓGAKALAND 2017 - Minden jog fenntartva.
Minden tartalom akár csak részbeni felhasználása, kizárólag csak a JÓGAKALAND előzetes jóváhagyásával lehetséges.


X